Snílkové sváteční jídla
Žlutomlaskový salát s mlaskovými obalovanými řízečky
Ingredience salát:
15 ks lístů žlutomlasky 15 ks lístů zelinky 1 ks lístu olejky sušené chutění na salát
Ingredience řízek: 9 ks lístů mlaska, sušené chutění a obalovka na řízky
- Žlutomlaskový salát: Lísty žlutomlasky zvlášť a lísty zelinky zvlášť namočíme každé na 30 min. do védy a necháme naboptnat. Po naboptnání žlutomlasky i zelinky zcedíme, dáme do párovaru a po uvaření žlutomlasky i zelinky protlačíme tvořítkem na salát. Vyšleháme si do tuhé pěny lísty olejky a vmícháme spolu s chutěním do žlutomlasky a zelinky. Nakonec dáme do chladovníku uležet.
- Mlaskové řízečky: Lísty mlasky namočíme na 45 min. do védy a necháme naboptnat. Pak je ochutíme chutěním, obalíme v obalovce a usmažíme na listech olejky. A potom už jen stačí vše naservírovat na teplotalíře a sváteční jídlo je hotové.
jjjjjjjjjjjjjjjjjj
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
Mlaskový přírodní řízek s vařenými žlutomlaskami a zelinkovou oblohou
Ingredience: salát:
15 ks lístů žlutomlasky 15 ks lístů zelinky 1 ks lístu olejky sušené chutění na žlutomlasky
Ingredience řízek: 9 ks lístů mlasky a sušené chutění na lístové řízky
- Žlutomlasky: Lísty žlutomlasky zvlášť a lísty zelinky zvlášť namočíme každé na 30 min. do védy a necháme naboptnat. Po naboptnání žlutomlasky i zelinky zcedíme, žlutomlasky dáme do párovaru a uvaříme. Naboptnané lísty zelinky nevaříme, protože budou čerstvou přílohou a tak je dáme do chladovníku strukturálně na 30 min. ustálit.
- Mlaskové řízečky: Lísty mlasky namočíme na 45 min. do védy a necháme naboptnat. Pak je ochutíme chutěním a usmažíme na listech olejky.
A potom už jen stačí vše naservírovat na teplotalíře a sváteční jídlo je hotové.