Snílkové sváteční jídla

Žlutomlaskový salát s mlaskovými obalovanými řízečky

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je talirsalriz.png.Ingredience salát: 

15 ks lístů žlutomlasky              15 ks lístů zelinky               1 ks lístu olejky              sušené chutění na salát

Ingredience řízek:  9 ks lístů mlaska,  sušené chutění a obalovka na řízky

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je zlutomlasky-500x420.png.
Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je zelinka-500x420.png.

  1. Žlutomlaskový salát: Lísty žlutomlasky zvlášť a lísty zelinky zvlášť namočíme každé na 30 min. do védy a necháme naboptnat. Po naboptnání  žlutomlasky i zelinky zcedíme, dáme do párovaru a po uvaření žlutomlasky i zelinky protlačíme tvořítkem na salát.  Vyšleháme si do tuhé pěny lísty olejky a vmícháme spolu s chutěním do žlutomlasky a zelinky. Nakonec dáme do chladovníku uležet.
  2. Mlaskové řízečky:  Lísty mlasky namočíme na 45 min. do védy a necháme naboptnat. Pak je ochutíme chutěním, obalíme v obalovce a usmažíme na listech olejky. A potom už jen stačí vše naservírovat na teplotalíře a sváteční jídlo je hotové.Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je mlasko-500x333.png.
 jjjjjjjjjjjjjjjjjj

jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Mlaskový přírodní řízek s vařenými žlutomlaskami a zelinkovou oblohou

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je talirzlutomlaskyarizek-500x327.png.Ingredience: salát:   

15 ks lístů žlutomlasky   15 ks lístů zelinky             1 ks lístu  olejky                                              sušené chutění na žlutomlasky

Ingredience řízek:  9 ks lístů mlasky  a sušené chutění na lístové řízky

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je zlutomlasky-500x420.png.

  1. Žlutomlasky: Lísty žlutomlasky zvlášť a lísty zelinky zvlášť namočíme každé na 30 min. do védy a necháme naboptnat. Po naboptnání  žlutomlasky i zelinky zcedíme, žlutomlasky dáme do párovaru a uvaříme.  Naboptnané lísty zelinky nevaříme, protože budou čerstvou přílohou a tak je dáme do chladovníku strukturálně na 30 min. ustálit.Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je mlasko-500x333.png.
  2. Mlaskové řízečky:  Lísty mlasky namočíme na 45 min. do védy a necháme naboptnat. Pak je ochutíme chutěním a usmažíme na listech olejky.

A potom už jen stačí vše naservírovat na teplotalíře a sváteční jídlo je hotové.