Prochutinová cesta v Laskavelu nepoužívá kyselin k trávení s následnou neutralizací žlučí, či jakékoli jiné chemické pochody trávení a ani prochutiny neposunuje kontrakcemi jícnu, žaludku či střev, protože se prochutiny ihned v ústech začnou částicově rozvazovat při kontaktu s povrchem patra a zubů, kdy právě ono různé rozvazování, vytváří různou chuť na jazyku podle druhu prochutin a po spolknutí se rozvázané částice ihned uchytí na prochutinové skluzky v jícnu, které je sklouznou do žaludku, ze kterého všechny částice prochutin postupně prostoupí stěnami žaludku i tělem, a nejkratší cestou se přemístí do půdního proudového podpovrchoví, ve kterém jsou připraveny se znovu poskládat do prochutinových lístů stromů, podle potřeby. Co se týká střevní cesty, tak ta je pouze s dvojí vlnkou a je určena k ukázce vylučování prochutin z lístů kolorek konečníkem, kdy ve dvojvlnkovém střevníku je pro přepravení prochutin z žaludečního výstupního hrdla, až ke konečníkovému výstupnímu hrdlu, střevníková skluzka, na kterou se částice prochutin přichytí , přepraví se k výstupními konečníkovému hrdlu a na střevníkové skluzce se částice namodelují do malých a zaoblených želatinových srdíček.
Podrobnější popis prochutinství je zde:
http://www.laskavel.8u.cz/laskavelske-prochutinstvi-a-stolovani/